Duurzaamheid

Tijdens het productieproces staan we bewust stil bij het milieu. Onze eigen interne afvalstromen zijn het begin van onze duurzaamheidcyclus. Wij voeren dan ook zoals het hoort continu en volledig schoon stansafval terug tijdens het productieproces. 

Een deel van onze producten worden gemaakt van gerecycled materiaal. Door het stansafval door een shredder te halen en aan te vullen met nieuw materiaal kan dit weer worden gebruikt voor het vervaardigen van nieuwe producten. Kunststof restafval dat tijdens het productieproces vrijkomt wordt bovendien vermalen en weer toegevoegd aan de eerste fase van het productieproces.

Ook maken wij gebruik van bio grondstof. Bioplastic is een soort plastic gemaakt van hernieuwbaar, plantaardig materiaal of van een andere biologische bron die niet op aardolie is gebaseerd. Enkele soorten Bioplastic zijn ook biologisch afbreekbaar. Dat betekent dat het bij compostering kan worden afgebroken door water, kooldioxide of micro-organismen. Bioplastic kan voor veel maar niet alle producten worden gebruikt. Neem contact op met TreMalin om de mogelijkheden te bespreken.